Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 10:09:53

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

Motörhead - “Killed By Death” Video-Clip (1984)

KEIMENO: ΗΛΙΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
 
Το video-clip των Motörhead “Killed By Death” του 1984, (ένα από τα γνωστότερα τραγούδια τους, στην ίστορια τους) παρουσιάζει κάποιους θλιβερούς, μεσόκοπους μικροαστούς, (ψηφοφόρους του Roland Reagan ή της Margaret Thatcher κατά πασά πιθανότητα), μέσα στο θλιβερό living groom τους. Ξαφνικά, μπαίνει η sexy κόρη τους, ντυμένη με την τελευταία μόδα των Rock/ Heavy Metal video. Ο πατέρας της έχει τις αντιρρήσεις του , οπότε επεμβαίνει ο Lemmy Kilmister των Motörhead, γεμίζοντας έναν τοίχο του σπιτιού με την μοτοσυκλέτα του.
 
 
Ο τραγουδιστής και μπασίστας των Motörhead, παίρνει τους δρόμους με το κορίτσι πίσω του στη μοτοσυκλέτα. Ο πατέρας του κοριτσιού ζητάει βοήθεια και μια ομάδα από εξολοθρευτές με μαύρα κράνη (Snaggletooth), οπότε και βγαίνουν στο κυνήγι του Lemmy.
O Lemmy είναι ο αθάνατος Rock ‘N’ Roll star σε αυτό το video-clip, βλέπουμε να το καθαρίζουν με διάφορους τρόπους, να πεθάνει, να γίνετε η κηδεία του, αλλά αυτός να ξαναζωντανεύει και να βγαίνει μέσα από τον τάφο του μαζί με την μοτοσυκλέτα του.
Σκηνοθέτης του video-clip είναι ο Rod Swenson (Plasmatics).
 
Το τραγούδι “Killed By Death”, βρίσκετε στη συλλογή "No Remorse" η οποία ανέβηκε στο Νο.14 των charts. Tο "Killed Βy Death" το οποίο κυκλοφόρησε και σαν single έφτασε στο No.51 των charts, ενώ το video-clip έλαβε μεγάλο αριθμό μεταδόσεων από το μουσικό τηλεοπτικό κανάλι των ΗΠΑ, το MTV.
 
"KILLED BY DEATH"
(I. Kilmister, M. Burston)
 
If you squeeze my lizard
I'll put my snake on you
I'm a romantic adventure
And I'm a reptile too

(Chorus)
But it don't make no difference
'cos I ain't gonna be, easy, easy
the only time I'm gonna be easy's when I'm
Killed by death

I'm a lone wolf ligger
But I ain't no pretty boy
I'm a backbone shiver
and I'm a bundle of joy

(Chorus

But it don't make no difference
'cos I ain't gonna be, easy, easy
the only time I'm gonna be easy's when I'm
Killed by death

 
Δείτε το Video-Clip εδώ... https://www.youtube.com/watch?v=FL7-sbiGlzw 
 
 
Υ.Γ.
O Lemmy και ο cascadeur που τον αντικαθιστά (ντουμπλάρει) στις επικίνδυνες σκηνές του video-clip των Motörhead "Killed By Death" το 1984.
 

 

Ηλίας Κωστόπουλος.