Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 23:50:23

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

To heavy metal ως κίνητρο γλωσσομάθειας

sami
Ξέραμε ότι η Σκανδιναβία είναι υπερδύναμη όσoν αφορά το metal.Το να αποτελεί το σκανδιναβικό metal κίνητρο για να μάθει κάποιος και τις αντίστοιχες γλώσσες είναι κάτι πρωτόγνωρο.H Siri Nergaard,Νορβηγίδα καθηγητήτρια στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια,δήλωσε στη Wall Street Journal:
-Είναι σύνηθες φαινόμενο Ιταλοί φοιτητές που ακούν metal να μαθαίνουν νορβηγικά,για να καταννοούν καλύτερα τους στίχους των αγαπημένων τους συγκροτημάτων.
Σχετικά με το θέμα ο Sami Hinkka,μπασίστας των Φινλανδών folk metallers Ensiferum δήλωσε:
-Κάθε φορά που ένας οπαδός μας λέει ότι η μουσική μας τον ώθησε να μάθει κάποια σκανδιναβική γλώσσα,μου δίνει νέα πνοή να συνεχίσω αυτό που κάνω.(...)Η μελέτη βοηθά το μυαλό και διευρύνει τους ορίζοντες,ακόμη και αν πρόκειται για μια δύσκολη και όχι δημοφιλή γλώσσα.Οπότε αν κάποιος έχει το πάθος και θέλει να το κάνει,τον συμβουλεύω ν’ακολουθήσει την καρδιά του.
 
Συμβουλές προς Έλληνες εν δυνάμει γλωσσομαθείς:
Με τα φινλανδικά δε θα έχετε ιδιαίτερη δυσκολία.Έχουν κοντινή φωνητική με τα ελληνικά και ιδιαίτερα παχύ,σαλονικιό λλάμδα.
Ίσως δυσκολευτείτε λίγο με τα σουηδικά και τα νορβηγικά.Αν είστε πολύ πορωμένοι,δοκιμάστε και τα ισλανδικά.Αρχίστε με το όνομα του ηφαιστείου που καθήλωσε τις αερομεταφορές το 2010.Eyjafjallajökull,προφέρεται Έιγιαφλατλαγιόκουτλ με κοφτό το ου στο τέλος.
Περαστικά σας!
 
 
Πηγή:The Wall Street Journal
Μετάφραση/συμβουλη:Γ.Αμυγδαλάς