Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 02:19:25

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

Οι W.A.S.P. το όνομά τους, είναι ακρωνύμιο? και τί σημαίνει?

 

Οι W.A.S.P. γιορτάζουν φέτος τα 30 τους χρόνια.Όλο αυτό τον καιρό δεν έχει δοθεί καθαρή απάντηση για το αν το όνομά τους είναι ακρωνύμιο και τί σημαίνει.Υπάρχουν βέβαια πολλές ερμηνείες και απαντήσεις που έδωσαν τα μέλη της μπάντας σε μισοαστείες-μισοσοβαρές συνεντεύξεις αλλά επίσημη θέση (βλ.Blackie Lawless) δεν υπάρχει.Ας δούμε μερικές από αυτές. 

Η δημοφιλέστερη υποστηρίζει ότι τα αρχικά σημαίνουν White Anglo-Saxon Protestants,η οποία είναι η αρχική σημασία του ακρωνυμίου και χαρακτηρίζει τους απογόνους του πρώτου κύματος μεταναστών που έφτασαν στις Η.Π.Α.
Με δεδομένο το image των W.A.S.P. στα πρώτα κυρίως άλμπουμ,
με τραγούδια όπως το Fuck Like A Beast,L.O.V.E. Machine,On Your Knees κ.τ.λ. και με τις ινδιάνικες ρίζες του Blackie,οι W.A.S.P.μάλλον δεν είναι και το ιδανικότερο Λευκό Αγγλοσαξωνικό Προτεσταντικό πρότυπο.Μόνο ως αστείο θα υιοθετούσε το συγκρότημα αυτό το ακρωνύμιο.
  Προκειμένου να τονίσουν το προκλητικό image οι ίδιοι οι W.A.S.P. είχαν πει ότι σημαίνει We Are Sexual Perverts και εναλλακτικά We Are Sexual Prophets.Την πρώτη εκδοχή δέχτηκε η φοβερή και τρομερή P.M.R.C. όταν στα μέσα των ‘80s κινούσε θεούς και δαίμονες προσπαθώντας να φιμώσει όποιον καλλιτέχνη δεν ήταν της αρεσκείας της.Φυσικά οι W.A.S.P. ήταν από τους πρώτους στη λίστα.Ο Blackie στο Live in the Raw της αφιέρωσε το Harder Faster μαζί με τα δέοντα ‘γαλλικά’.
  Διάφορα άλλα αρχικά που έχουν ακουστεί είναι:We All Smoke Pot, We Are Satan's People, We Are Satan's Preachers και το εντελώς άσχετο We Ate Savory Pancakes.Το κορυφαίο το έχει πει ο ίδιος ο Blackie.Στην ερώτηση’Τι σημαίνουν τα αρχικά W.A.S.P.’; απάντησε: ‘We Ain't Sure, Pal’.
  Πάλι δια στόματος Blackie μαθαίνουμε ότι η έμπνευση για το όνομα του ήρθε όταν περπατώντας στην αυλή του,είδε μια σφηκοφωλιά στο χώμα κατώ από ένα δέντρο.Οι τελείες που υπονοούν ακρωνύμιο, προστέθηκαν μετά για να γεννούν τέτοιου είδους συζητήσεις!

Πηγή:Wikipedia                           
                                                                                 

Γιάννης Αμυγδαλάς