Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 01:27:09

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

Ο Lou Gramm και οι "Foreigner"

O Lou Gramm με το πραγματικό του όνομα να είναι Louis Andrew Grammatico είναι ενας Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης γνωστός περισσότερο απο την rock μπάντα των Foreigner.Ο Gramm τραγούδησε πάνω απο 40 επιτυχίες συμπεριλαμβανωμένων των "Cold as Ice", "Waiting for a Girl Like You", "I Want to Know What Love Is" αλλά και της σόλο καρριέρας του την επιτυχία "Midnight Blue".

Ο Lou ξεκίνησε την μουσική του πορεία περίπου όταν ήταν δέκα χρονών, και η πρώτη μπάντα που συμμετείχε ήταν οι "St. James Infirmary" παίζωντας drums (αργότερα μετονομάστηκαν σε "The Infirmary"). O Gramm στην συνέχεια πήγε στην μπάντα των"Black Sheep" όπου έπαιζε drums, και τραγουδούσε, και έγινε γρήγορα ο front man τους. Αφού όμως η μπάντα κυκλοφόρησε άλλα δυο άλμπουμς σε άλλη δισκογραφική, κάπου το 1975 ολοκληρώνει την μουσική της διαδρομή, και ο Lou ενα χρόνο περίπου πρίν, γνωρίζει τον Mick Jones που ήταν μέλος των "Spooky Tooth",και του δίνει το πρώτο άλμπουμ των "Black Sheep" .

Αυτή μπορεί να πεί κάποιος οτι ήταν και η αφορμή να γίνει η μπάντα των "Foreigner". Ο Jones το 1976 ενδιαφερόταν για τραγουδιστή μια νεας μπάντας και όταν άκουσε τον Gramm στους "Black Sheep" αμέσως τον κάλεσε στην Νεα Υόρκη για οντισιόν. Να σημειώσουμε εδω οτι ακόμα το όνομα της μπάντας δεν υπήρχε αλλά ήταν εκείνη την περίοδο που ο Lou άλλαξε και το ονομά του σε Lou Gramm. Είναι ίσως περιττό να πούμε οτι στην οντισιόν διέπρεψε με την μοναδική φωνή του και μαζί με τους Ian McDonald (πρώην μέλος των King Crimson) ίδρυσαν τους "Foreigner" υπόλοιπα μέλη της μπάντας ο Dennis Elliott (ντράμς), Al Greenwood (πλήκτρα), Ed Gagliardi (μπάσο)

 

Σάββας Συνοδινός