Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 02:09:13

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

Σε ποιον είναι αφιερωμένο το Death on Two Legs των Queen

Σε ποιον είναι αφιερωμένο το Death on Two Legs των Queen;

Το "Death on Two Legs" ανοίγει το "Night at the Opera".Ηχογραφήθηκε το 1975και είναι σύνθεση του Mercury.

Ο πλήρης τίτλος του τραγουδιού είναι Death on Two Legs (Dedicated to…) και είναι γραμμένο για τον Norman Sheffield, manager του συγκροτήματος από το ’72 ως το ’75.Ο κύριος αυτός είχε κάνει τη ζωή της μπάντας δύσκολη και μόνο ως manager τους δε συμπεριφερόταν.
Οι δρόμοι τους χώρισαν με όχι και τόσο ειρηνικό τρόπο και στο πρώτο δίσκο χωρίς αυτόν,ο Mercury έβγαλε όση χολή μάζευε στα τρία χρόνια ‘συνεργασίας’.
Οι χαρακτηρισμοί του Mercury είναι ευρηματικότατοι και γλαφυρότατοι. Το αστείο είναι ότι στο τραγούδι δε γίνεται πουθενά αναφορά στο όνομα του Sheffield.Όταν όμως ο Sheffield άκουσε το τραγούδι και επειδή όποιος έχει τη μύγα,μυγιάζεται,προσπάθησε να μήνυσει τους Queen για δυσφήμιση.Το γεγονός αυτό φανέρωσε τελικά τον αποδέκτη της ‘αφιέρωσης’ των Queen.
Έτσι ο Norman Sheffield πέρασε στην Ιστορία της μουσικής με τρόπο που δεν επιθυμούσε ο ίδιος.Ο Mercury προλόγιζε το τραγούδι στις συναυλίες λέγοντας ότι είναι αφιερωμένο σε έναν ‘real motherfucker of a gentleman’ή σε ένα ‘motherfucker I used to know’.Η πρώτη εκδοχή είναι τα μπιπ που ακούγονται στο Live Killers του ’79.

Γιάννης Αμυγδαλάς