Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 20:44:53

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

Jefferson Airplane ,LSD και προέδρος Nixon

sl

Η Grace Slick και το LSD στο τσάι του προέδρου Nixon 

Η Grace Slick των Jefferson Airplane και η Tricia Nixon,κόρη του τότε προέδρου Nixon,είναι απόφοιτες του Finch College.Το 1969 η Tricia είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει tea party αποφοίτων στο Λευκό Οίκο.Όταν έστελνε λοιπόν την πρόσκληση στην Grace Wing δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στην πραγματικότητα προσκάλεσε την Grace Slick.Wing ήταν το πατρικό της Slick. Εκείνη τη μέρα η Grace συνοδευόμενη από τον ακτιβιστή Abbie Hoffman και με σκόνη LSD στην τσέπη της είχε σκοπό να στείλει τον Nixon σε ‘ταξιδάκι’.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της:
-Θα του έπιανα κουβέντα και βάζοντας το χέρι στην τσέπη μου θα γέμιζα το εσωτερικό του νυχιού με LSD (ρε ανισόρροπες!Γι’αυτό αφήνετε 10 πόντους νύχι!)Πάνω στην κουβέντα και χειρονομώντας διακριτικά θα άδειαζα κάπου 600mg στο τσάι του προέδρου.Το LSD είναι άγευστο και για μισή ώρα δε θα ήξερε τί τον χτύπησε.Φανταστείτε τον Nixon να ‘ταξιδεύει’ και να παραληρεί μέσα στον Λευκό Οίκο!
  Ευτυχώς ή δυστυχώς ενώ η Slick περίμενε στην ουρά για να μπει στο Λευκό Οίκο,την αναγνώρισαν οι άντρες της ασφάλειας και επειδή ήταν στη μαύρη λίστα του FBI, της απαγόρευσαν την είσοδο.


Γιάννης Αμυγδαλάς