Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 21:59:25

Επερχόμενες Συναυλίες

<<  Απρίλιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

1000Mods-Mr Highway Band@Παλαιό Αρσάκειο,Πάτρα(review)

 Παρασκευή 6/6

(Στα πλαίσια του φεστιβάλ Αναιρέσεις 2014)
Η βραδιά ξεκίνησε ιδανικά.Καλοκαιρινός καιρός,καλή παρέα και ένας πολύ όμορφος χώρος στο κέντρο της Πάτρας.Φτάσαμε στο Παλαιό Αρσάκειο γύρω στις δέκα παρά ώστε να προλάβουμε και τα άλλα δύο συγκροτήματα που συμπλήρωναν το line-up.


Πρώτοι ξεκίνησαν οι Πατρινοί Monostyle.Ελληνικός στίχος,αρκετα διαφορετικές μουσικές επιρροές (ροκ,rockabilly,reggae) στα κομμάτια τους και καλό δέσιμο.'Επαιξαν κυρίως δικό τους υλικό και κάποιες διασκευές.
Για τη συνέχεια One Leg Mary οι οποίοι μας έκαψαν(με την καλή έννοια).Με το ύφος τους δεν είμαι απόλυτα συνυφασμένος ωστόσο διέκρινα πως μάλλον είναι μαθητές της μεγάλης των Meshugah σχολής με ολίγη από Mastodon.Η φωνή έφερνε σε Placebo και το μίγμα όλων αυτών των στοιχείων ήταν ιδιαίτερα θελκτικό.Ήταν απολυτα συγκεντρωμένοι,απέδωσαν με ακρίβεια το υλικό τους και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.
Για τους Mr Highway Band που ακολουθούσαν είχα μεγάλη περιέργεια καθώς είχα ακούσει τόσα για αυτούς δεν τους είχα πετύχει όμως κάπου.Αυτό που εχω να πω εγώ είναι ένα μεγάλο μπράβο.Επαγγελματικό όλο τους το στήσιμο(ήχος,σκηνική παρουσία) κομματάρες αλλά και διασκευάρες(space lord mother mother ehhh).Ανέβασαν τη θερμοκρασία της βραδιάς και έκαναν πολλά κεφάλια να κουνηθούν.Γενικώς ενθουσίασαν.

(Mr Highway Band)

Και φτάνουμε στην ώρα για το Χιλιομόδι.
Παρατήρηση 1η.Τις τελευταίες ημέρες πριν το λάιβ είχα προσέξει από διάφορα διαδικτυακά σχόλια πως η αναμονή για τους 1000Mods ήταν μεγάλη.
Παρατήρηση 2η.Μου κάνει εντύπωση πως και δεν τους έχει φέρει μέχρι στιγμής κάποιος διοργανωτής σε κάποιο από τα live stages της πόλης(πέρσι είχαν παίξει στην εστία του Πανεπιστημίου).
Ενθουσιασμός περίσσιος λοιπόν τη στιγμή που ανέβηκαν στη σκηνή.Ξεκίνησαν με το "Claws" και από κάτω πανικός.Είχα πολύ καιρό να δω τέτοια βάναυσα mosh pit.


Συνέχεια με 7 Flies,Modesty,Set you free,Road To burn και Ell Rollito.'Ονειρο δηλαδή.
Και πάνω που είχαν όλοι περιμένουν να ακούσουν κομματάρες όπως τα Low,Vidage και Vultures έρχεται η ειδοποίηση από τους διοργανωτές πως πρέπει να τελειώσουν λόγω παραπόνων για τη μουσική(είχε ήδη φτάσει 1:30 η ώρα).Τελικά δεν ακούσαμε κανένα από τα παραπάνω,έπαιξαν μόνο το Super Van Vacation και μας καληνύχτησαν.Όπως φαντάζεστε η ξενέρα τεράστια.
Όπως και να χει πάντως όση ώρα έπαιξαν ήταν άψογοι,με πολύ πάθος και απίστευτο ήχο.
Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ήξερε όλα τα τραγούδια και δεν είχαν έρθει μόνο από περιέργεια.
Εμείς ελπίζουμε πως από φθινόπωρο θα μας ξανά έρθουν σε κλειστό χώρο σε μια καθαρά δική τους εμφάνιση.

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς
Photos:Κώστας Βλάσσης