Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 17:09:56

Επερχόμενες Συναυλίες

<<  Απρίλιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Shadow Play Vol.3:Band of Friends,Big Ballz Κύτταρο Παρασκευή 12/4/13 (review)

 

Οι Big Ballz είναι ένα συγκρότημα διασκευών στους AC\DC.Οι Band of Friends είναι ότι λέει το όνομα,μια παρέα φίλων που παίζει τραγούδια του Rory Gallagher.Ο Gerry McAvoy ήταν μαζί με το Gallagher απ΄την αρχή ως το πρόωρο τέλος της καριέρας του και ο Ted McKenna από το ’78 ως το ’81.Το βαρύ φορτίο της αντιπροσώπησης του Rory (δεν γράφω αντικατάστασης γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι αναντικατάστατοι) έχει αναλάβει ο Ολλανδός Marcel Schelpenzeel.

 

Παρασκευή 12/4 ραντεβού για ενα μεγάλο live η στιγμή που οι Ελληνες φίλοι του Rory περίμεναν.Την βραδιά ξεκίνησαν οι γνωστοί  Big Ballz ένα συγκρότημα διασκευών στους AC\DC. Οι Band of Friends είναι ότι λέει το όνομα,μια παρέα φίλων που παίζει τραγούδια του Rory Gallagher.

 

bbp1010772
Big Ballz (Volas Στέργος  Steve "Doc" Παυλάκης )

Ο Gerry McAvoy ήταν μαζί με τον Gallagher απ΄την αρχή ως το πρόωρο τέλος της καριέρας του και ο Ted McKenna από το ’78 ως το ’81.Το βαρύ φορτίο της αντιπροσώπησης του Rory (δεν γράφω αντικατάστασης γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι αναντικατάστατοι) έχει αναλάβει ο Ολλανδός Marcel Schelpenzeel.

Ομολογώ πως είχα ενδοιασμούς γι’αυτή τη συναυλία.Δεν είχα προηγούμενη επαφή με τους Big Ballz και τους Band of Friends.Πέρα απ΄την απόδοση των τραγουδιών φοβόμουν ότι θα μ’έπιανε μελαγχολία και ψυχοπλάκωμα.Οι συγκρίσεις με Bon Scott και Rory Gallagher θα ήταν αναπόφευκτες και μετά θα ερχόταν το μεγάλο ερώτημα:Πως θα ήταν τώρα αυτοί οι δύο αν ζούσαν;Με λίγα λόγια,γιατί να πάω σ’ένα μνημόσυνο αν αυτό με χαλάει;Αυτό έλεγε η λογική.  

 

bbp1010773
Niko Μένεμ 

Το ένστικτο έλεγε:’Μουλάρι σήκω,ντύσου και τράβα!’                                                             Έφτασα σ’ένα μισογεμάτο Κύτταρο. Περίμενα περισσότερο κόσμο,αλλά λίγο το ότι ήταν Παρασκευή,λίγο το ότι είχε αγώνα (μπάσκετ νομίζω),η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη. Πληροφορήθηκα ότι την επoμένη μέρα (Band of Friends -Remember Lizzy) το κοινό στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

 


bbp1010779
Rich Melville

 

Oι Big Ballz ξεκίνησαν γύρω στις δέκα.Έπαιξαν αποκλειστικά τραγούδια των AC\DC από το ρεπερτόριο του Bon Scott και μάλιστα τα πιο blues εξ αυτών.Εξαίρεση τα Highway To Hell και Touch Too Much.Για τα πρώτα μπορώ να πω ότι έκλεινες τα μάτια και στην οθόνη του μυαλού σου έβλεπες τον Bon Scott.Για τα Highway To Hell και Touch Too Much δεν μπορώ να πω τίποτα.Χτυπιόμουν ασύστολα. 

bbp1010802
Mike Κυριακίδης

 

Τη σκυτάλη πήραν οι Band of Friends.Ανέβηκαν στη σκηνή γύρω στις έντεκα και το πάρτυ τελείωσε λίγο μετά τη μία.Μέσα σε δύο ώρες έπαιξαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δισκογραφίας του Gallagher διανθισμένο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

 

bfmcvoyp1010941
McAvoy

 

Ήταν άψογοι,ήταν κεφάτοι,ήταν ζεστοί. Μετέδιδαν το κέφι και τη ζεστασιά και στο κοινό.Σ’αυτό βοήθησε και ο καλός ήχος που είχε όλη η συναυλία.Ο Schelpenzeel ήταν καταπληκτικός κιθαριστικά και φωνητικά.Έχει κάτι από τη φυσιογνωμία και τη φωνή του Rory χωρίς να προσπαθεί να τον μιμηθεί.Ίσως στις υψηλές και μέσες ταχύτητες τα καταφέρνει καλύτερα απ’ότι στα πιο blues κομμάτια,αλλά ο Gallagher ήταν αξεπέραστος σε αυτό τον τομέα. Προσωπικά θα με πείραζε αν έβλεπα στη σκηνή ένα σωσία του Rory.

 

bfp1010850
McAvoy
p1010861
McKenna

 

Ο McKenna ήταν αναμφίβολα ο πιο γελαστός άνθρωπος μέσα στο Κύτταρο.Όποτε έπεφτε το μάτι μου πάνω του,είχε ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη, σε σημείο που να νομίσω ότι έκανε εισπνοές με αέριο γέλιου ή κάτι πιο... παραδοσιακό.

 

bfp1010828
Schelpenzeel

 

bfp1010889
Schelpenzeel - McAvoy
bfp1010901
Schelpenzeel - McAvoy

 

Τέλος ο McAvoy είχε αναλάβει χρέη frontman.Γύριζε στη σκηνή σα τη σβούρα,φώναζε συνέχεια ‘Αθήνα’ και ‘Εντάξει’ μεταξύ των κομματιών για να μας ξεσηκώσει,μας αφηγήθηκε μια πλάκα που του σκάρωσε ο Rory,την ιστορία του Tattoo'd Lady,το πως φρόντισε η Ελληνική Αστυνομία να τον κάνει να νοιώσει σα στο σπίτι του (ο McAvoy κατάγεται από το Belfast) στην επεισοδιακή συναυλία του ’81 στη Νέα Φιλαδέλφεια και αντιμετώπισε με λεπτότητα το θεατή που τον διέκοπτε συνέχεια.

 

bfp1010853

Οι εκτελέσεις των τραγουδιών ήταν από πολύ καλές ως άριστες.Ως highlights της βραδιάς θα ξεχώριζα το Bad Penny και το A Million Miles Away κυρίως λόγω της συναισθηματικής φόρτισης του τελευταίου.

 

p1010856

 


Το τέλος της συναυλίας,μετά από ένα Bullfrog Blues που είχε τον ατελείωτο,βρήκε το συγκρότημα μούσκεμα στο ιδρώτα,τον McKenna να γελά ακόμη και να έχει κολλησει το χαμόγελό του σε όλο το Κύτταρο. Ηθικό δίδαγμα:Μερικές φορές καλό είναι το ένστικτο να υπερισχύει της λογικής.

Setlist Big Ballz
Night Prowler
Little Lover
Ride On
Highway To Hell
Touch Too Much
The Jack
Baby Please Don't Go

Setlist Band of Friends
Last Of The Independents
Double Vision                      
Continental Op                   
Do You Read Me                                                                
Moonchild
Off The Handle
Bought And Sold
Philby
Calling Card
Follow Me   
Tatoo'd Lady
Bad Penny       
A Million Miles Away
Shadow Play


-Encor
Laundromat
Bullfrog Blues

Δείτε και ενα μικρό δείγμα video

 


Κείμενο  Γ. Αμυγδαλάς

Photos Σάββας Συνοδινός