Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 02:47:09

ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι "Burning Sticks"

 

 

Οι Burning Sticks είναι μια ελληνική μπάντα η οποία παίζει μουσική που αναμιγνύει τα στυλ της rock, pop και funk. Με ιδρυτή τον μπασίστα και τραγουδιστή Χρήστο Ανδροβιτσανέα, η μπάντα σχηματίστηκε στα μέσα του 2009 έχοντας πλέον ως σύνθεση την front-woman και τραγουδίστρια Νάνσυ Συμεωνίδου, τον κιθαρίστα Γιώργο Σταυρουλάκη και τον drummer Γιώργο Καρλή.
Παρότι η μπάντα εστιάζεται κυρίως στη συγγραφή, ενορχήστρωση και ηχογράφηση πρωτότυπου υλικού, οι ζωντανές της εμφανίσεις έχουν ως playlist τόσο πρωτότυπο υλικό όσο και υλικό σύγχρονων γνωστών καλλιτεχνών το οποίο και εμπλουτίζουν με τη δική τους μοναδική αισθητική. Αυτή η αισθητική ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά τα οποία έκαναν ιδιαίτερα θετική αίσθηση κατά τη συμμετοχή των Burning Sticks στο ελληνικό X-Factor το οποίο και έδωσε στη μπάντα μεγάλη τηλεοπτική προβολή και αναγνώριση. Οι κριτές του X-Factor έκαναν ιδιαίτερη μνεία για τις φωνητικές ικανότητες και εκφραστικότητα της Νάνσυς και έδωσαν τα εύσημά τους για την ποιότητα του θεάματος της μπάντας επί σκηνής. Όπως είπε και ο κύριος Λεβέντης, “Αυτό είναι ένα θέαμα για το οποίο θα πλήρωνα για να δω".
Εκτός από το X-Factor, οι Burning Sticks έχουν συμμετάσχει σε πολυάριθμα τηλεοπτικά shows στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου έχουν ερμηνεύσει το πρωτότυπο υλικό τους, τόσο με ακουστικά όσο και με ηλεκτρικά όργανα μεταξύ των οποίων και το Ράδιο Αρβύλα και MAD Day Live.
Οι Burning Sticks κυκλοφόρησαν το single τους “Fragments” σε συνεργασία με την Final Touch το Μάρτιο του 2012 και διανέμεται από την Universal Music Greece. To single διατίθεται στην αγορά, τόσο σε ψηφιακή μορφή μέσω του iTunes και άλλων e-shops, όσο και σε φυσικό προϊόν, με τη μορφή 12ιντσου βινυλίου. Η ηχογράφηση έγινε στο θρυλικό studio Rockfield στην Αγγλία (http://en.wikipedia.org/wiki/Rockfield_Studios) όπου έχουν ηχογραφήσει συγκροτήματα όπως οι Queen, οι Oasis, οι Charlatans και άλλοι. Η κυκλοφορία του δίσκου τους προγραμματίζεται για τα τέλη του 2012.

Links

Fragments: http://www.youtube.com/watch?v=XoHYBUe4Mok 
Ράδιο Αρβύλα: http://www.youtube.com/watch?v=Ke5KMVqwchI 
X-Factor: http://www.youtube.com/watch?v=SgOQd8ZqgZs 
X-Factor: http://www.youtube.com/watch?v=cb7cZDk7EGc

http://www.theburningsticks.com 
http://www.facebook.com/pages/The-Burning-Sticks-band/135046989847757 
http://www.facebook.com/groups/134744469877371 
http://www.myspace.com/theburningsticks 
http://www.reverbnation.com/theburningsticks 
http://www.jumpingfish.gr/theburningsticks