Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 11:33:38

ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συνέντευξη των GRANDE FOX

SOUTHERN ROCK - GRANDE FOX

Οι GRANDE FOX μας έκαναν την τιμή και βρίσκονται μαζί μας για να μιλήσουμε για το συγκρότημα και όχι μόνο.

Είστε ένα συγκρότημα που έχει περάσει από αλλαγές, έχει κάνει θυσίες για να φτάσει εδώ που είναι και έχει φτάσει να πατάει γερά στα πόδια του. Ποια ιστορία υπάρχει πίσω το συγκρότημα και το όνομα του;

Eίναι αλήθεια πως περάσαμε πολλά για να σταθεροποιηθούμε και ναι έχουμε κάνει θυσίες μέχρι και σε βαθύ προσωπικό επίπεδο για να κρατήσουμε ζωντανή την Μεγάλη Αλεπού. Το Grande Fox βέβαια δεν ήταν το όνομα που επιλέξαμε εξ αρχής αλλά προέκυψε στην πορεία. Αρχικά είχαμε το fox terrier που σημαίνει και άγρια αλεπού
όμως για λόγους συσχετισμού με την ράτσα σκύλου μεταβήκαμε στο όνομα Grande Fox. Καθώς εκείνη την περίοδο προσπαθούσαμε να βρούμε ένα όνομα πιο εκφραστικό και κατατοπιστικό που να ενσαρκώνει το μεγάλο μας όραμα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε ως σχήμα
και δημιουργικά και στρατηγικά , καταλήξαμε στο Grande Fox που εν ολίγης για εμάς σημαίνει μεγάλο πνεύμα, μεγάλο όραμα . Θα μπορούσε κανείς να αναφερθεί και στην ουσία που μας διακατέχει πνευματικά και φέρνει αυτό το μουσικό αποτέλεσμα ως κάτι μεγάλο , ουσιώδες και μυστηριακό πολλές φορές που μπορεί να σε κάνει να αναρωτηθείς μήπως δεν είσαι εσύ τελικά αυτός που γράφει αυτή την μουσική και στίχους, μήπως είναι κάποιο μεγάλο πνεύμα που βρίσκει δίοδο να εκφραστεί μέσω αυτού του συχνοτικού φάσματος. Εξάλλου ο Tesla ήταν αυτός που είχε πει πρώτος κάποτε "αν θες να καταλάβεις τι είναι ο κόσμος αυτός και πως λειτουργεί, σκέψου τα πάντα σε δονήσεις". Ετσι κι έμεις αφεθήκαμε και ενώ δημιουργούσαμε μουσικά αποφασίσαμε πως αυτό είναι το όνομα που μας αντιπροσωπεύει καλύτερα.

 Απο την αρχή της δημιουργίας των GRANDE FOX έως και σήμερα, τι θα λέγατε πως είναι αυτό που σας δυσκόλεψε περισσότερο και τι είναι αυτό που σας έκανε να πεισμώσετε;

Συνήθως με εμάς συμβαίνει κάτι που ίσως για τον πολύ κόσμο να φαίνεται παράδοξο.Οι δυσκολίες μας πεισμώνουν και παράλληλα μας εξελίσσουν πολυ γρηγορότερα.
Αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες ως προκλήσεις για διαρκή βελτίωση και εξέλιξη είτε συνθετικά είτε στιχουργικά είτε οπτικά είτε γραφιστικά. Ο κύριος βέβαια παράγοντας για να γίνουν όλα όπως θέλουμε είναι πάντοτε το χρηματικό. Το θέμα της επένδυσης είναι ένας τομέας από μόνος του που χρειάζετε καλή διαχείριση και πλάνο.
Ακόμη και εκεί είμαστε πρόθυμοι να στερηθούμε σε προσωπικό επίπεδο για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας και να δίνουμε συνεχώς σάρκα και οστά στα οράματά μας.
Δεν υπάρχει για εμάς ο όρος "τσιγκουνιά".Όταν θέλουμε κάτι σκιζόμαστε για να το πετύχουμε ακόμη κι αν βγούμε εκτός timetable. Η ανερξαρτησία , δίχως δηλαδή να υπάρχει ένας σπόνσορας από πίσω η μια εταιρεία , θέλει τσαγανό και πείσμα. Θέλει να το αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις , να μην μπορείς να ζήσεις χωρίς την μουσική αλλά και να θες να επιρρεάσεις με το δικό σου τρόπο την εξέλιξη της. Είμαστε όπως βλέπετε κι εμείς απλοί άνθρωποι , δεν προερχόμαστε από παλάτια. Δουλεύουμε σκληρά για να βγει αυτό το αποτέλεσμα και αυτό φαίνεται και παραέξω.Παρ' όλα αυτά , δεν είναι το οικονομικό αυτό που μας δυσκόλεψε περισσότερο μέχρι σήμερα.
Αυτό που μας ενόχλησε πολύ περισσότερο ήταν το γεγονός πως υπήρξαν άνθρωποι εκ των έσω που προσπάθησαν να μας ρίξουν με δόλιες κινήσεις προσπαθώντας να σπείρουν διχόνοια στο σχήμα και να καταστρέψουν αυτό που χτίζουμε με τόσο κόπο και θυσία. Δυστυχώς γι' αυτούς δεν πέρασε το θέλημα τους καθώς οι βάσεις και τα θεμέλια μας απλώσανε βαθιές ρίζες και μας κράτησαν ενώμενους στα δύσκολα και ακόμα συνεχίζουν να το κάνουν.Τους ευχαριστούμε όμως παρ' όλα αυτά για την προσπάθεια τους , ήταν ακόμη ένα μέσο ενδυνάμωσης των δεσμών του σχήματος, κάτι που ίσως να ήταν και απαραίτητο να γίνει ώστε να φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για τέταρτο project σε σειρά στη σύντομη αλλά πολύ γεμάτη ιστορία των 5,5 χρόνων ύπαρξης μας.

Πότε η μουσική περνά στα όρια της βιομηχανίας; Είναι λεπτή αυτή η γραμμή;

Για μας είναι ξεκάθαρο ότι η μουσική περνάει στην κατηγορία "μουσική βιομηχανία" όταν δεν έχει ως απώτερο και κύριο σκοπό να εκφράσει τον μουσικό που την συνθέτει και τον ακροατή που θα την ακούσει και θα ταυτιστεί μαζί της. Δεν θεωρούμε ότι η γραμμή είναι απαραίτητα λεπτή, αναγνωρίζουμε όμως την ύπαρξη της ρίχνοντας μια απλή ματιά στην πραγματικότητα του σήμερα και ειδικά στην μουσική πραγματικότητα της χώρας μας που λόγω μερικών παλαιών μουσικών αντιλήψεων και κουλτούρας κόβονται ανάξια τα φτερά πολλών νέων αξιόλογων καλλιτεχνών που δεν βρίσκουν αντίκρυσμα και ανταπόκριση ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν με νέες δημιουργίες και ιδέες που θα καλλιεργούν έτσι και τις μουσικές αντιλήψεις του κοινού. Δυστυχώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο στην χώρα μας. Έχουμε κολλήσει σε δεκαετίες ξεπερασμένες και σε μουσικά μοτίβα που αναπαράγονται με παπαγαλίστικο τρόπο έχοντας ως κύριο σκοπό την κοινή "αρπαχτή".
Εάν γράφεις επειδή θες να γίνεις διάσημος , εάν γράφεις επειδή πρέπει να παρουσιάζεις υλικό κάθε 2-3 χρόνια ή εάν γράφεις επειδή χρειάζεσαι χρήματα τότε ναι για την μουσική σου η "μουσική βιομηχανία" είναι το μέσον της επιτυχίας σου. Αντιθέτως αν παράγεις μουσική επειδή αυτή σε εκφράζει και έχεις να πεις πράγματα μέσα από αυτήν και να συνδεθείς έτσι με τον υπόλοιπο κόσμο τότε δεν έχει να κάνει με βιομηχανία με τον όρο που ονομάσαμε παραπάνω. Έτσι και αλλιώς λένε ότι το μυστικό είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς χωρίς να περιμένεις αποδοχές . Το αν από εκεί και πέρα υπάρξει εμπορευματοποίηση της μουσική σου είναι τελείως διαφορετικό κομμάτι και συνήθως αυτό θα το κρίνει το κοινό.
Το σκεπτικό, η πρόθεση και ο σκοπός είναι η έκφραση και η επικοινωνία με αλλήλους μέσω της μουσικής. Ας αφήσουμε τον κόσμο να κρίνει και να αποφασίσει πόσο κοντά του μας θέλει.

Τι σας έρχεται πρώτο στο μυαλό, αναφέροντας σας το ‘’Space Nest’’;

Δίνουμε σε αυτό το σημείο πλήρως τον λόγο στον νέο μέλος μας , τον μπασίστα Δημήτρη Ραβίκαλη για να σας πει απο την δική του σκοπια το πως το αντιλαμβάνεται.Σας χαιρετώ όλους και επίσημα μέσω της νέας μουσικής οικογένειας των Grande Fox ! Ωραία ερώτηση και αρκετά δύσκολη για να απαντηθεί από ένα νέο μέλος που δεν είχε την τύχη και την τιμή να συμμετέχει στην δημιουργία αυτού του άλμπουμ που κρέβει μέσα του μεγάλη ιστορία από τα βιώματα και τις επιρροές της σύνθεσης που είχε τότε το συγκρότημα και εκ των προτέρων ότι και να πω δεν θα μπορέσει να καθρεφτίσει το μεγαλείο αυτής της εμπειρίας καθώς μιλάμε και για το πρώτο δίσκο , ένα ντεμπούτο δηλαδή επί της ουσίας και πολύ δυνατό ξεκίνημα σε ένα ταξίδι που αφετήρια έχει τις καρδιές του ΖΑΟ και του Νίκου.
Το SPACE NEST έχει πολλαπλές ερμηνείες… Αρχικά αποτελεί "σταθμό" διότι όταν πρωτοήρθα σε επαφή με τα παιδιά για την κάλυψη της θέσης του μπάσου ήταν το πρώτο άλμπουμ που ήρθα σε επαφή να ακούσω και να μελετήσω με σκοπό την ένταξη μου στο σχήμα. Το πρωτο πράγμα λοιπόν που μου ήρθε στο μυαλό κατά την ακρόαση ήταν ότι αυτοί οι τύποι "δεν αστειευονται". Εστιάζοντας ακόμη περισσότερο στα κομμάτια άρχισα να χάνομαι στα δυναμικά και πανέξυπνα riffs, τα χρώματα του κάθε κομματιού , την διαφορετικότητα μεταξύ τους η οποία όμως δεν χαλά τον ηχητικό χαρακτήρα , τον μυστήριο και γεμάτο συναίσθημα και νόημα στίχο και φυσικά τις ιδιαιτερες και μυστηριώδεις ψυχεδέλειες που είναι αδύνατο να αγνοήσεις. Με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Τα κομμάτια του αλμπουμ σε ταξιδεύουν ένα προς ένα στο δικο τους κόσμο αφήνοντας σε πεινασμένο για παραπάνω ! Σίγουρα πρόκειται για ένα ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ συνηθισμένο άλμπουμ. Είναι συναρπαστικο το γεγονός ότι κάθε φορα που το βάζω ακομα και σημερα ακούω όλο και κάτι καινούργιο στη μουσική παραγωγή που δεν είχα παρατηρήσει! Οι στίχοι έχουν την ιδιότητα να με κανουν να ανακαλυπτω μέρη του εαυτού μου δεν ήξερα καν πως είναι εκεί και όλο αυτό αυτόματα σε αφυπνίζει.
Είναι πραγματικά ένα πολύ δυναμικο άλμπουμ που εχει παγιδεύσει μέσα του φοβερή ενέργεια και συναίσθημα.

Αναμένουμε μια νέα σας δουλειά που θα έχει τίτλο "Empty Nest". Μιλήστε μας γι αυτό τον δισκο. Πότε θα τον έχουμε στα χέρια μας;

Αναφορικά με τη δεύτερη ερώτηση, να σας πω πως βρισκόμαστε σε μία περίοδο που έχουμε θέσει ένα πλάνο το οποίο και ακολουθούμε πιστά.
Το πλάνο αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίσεις,video clip και ότι άλλο είναι απαραίτητο ώστε να κυκλοφορήσει ένας δίσκος. Τα κομμάτια σε θέμα mixing,editing και mastering είναι έτοιμα φυσικά. Οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως μέχρι τα Χριστούγεννα
θα κυκλοφορήσει και θα έχουμε το δίσκο στα χέρια μας. Η συγκεκριμένη δουλειά είναι μια νέα προσέγγιση που δώσαμε στην δημιουργικότητα μας. Πιο στοχευμένοι στίχοι, επιθετικοί , πνευματώδης και με μπόλικο νόημα ικανό να κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλου εύρους κοινού. Τα κομμάτια από μεγάλα και ταξιδιάρικα που ήταν στο πρώτο δίσκο τώρα παίρνουν άλλη μορφή. Θα βρει κανείς πολύ οργή στο άλμπουμ αυτό και θα παρατηρήσει πως ηχητικά το επίπεδο έχει ανέβει χωρίς όμως να έχει χαθεί και ο χαρακτήρας του σχήματος. Η μεγαλύτερη επιτυχία για εμάς μέχρι στιγμής είναι το γεγονός πως αλλάζουμε μορφές συνεχώς , μεταβάλλουμε
την υπόσταση μας και όσον αφορά τις αντιλήψεις μας αλλά και μουσικά χωρίς όμως να χάσουμε τον μουσικό χαρακτήρα μας. Το "EMPTY NEST" είναι το άλμπουμ που παραδίδει στο κοινό την διαδικασία ωρίμανσης αυτού του σχήματος και πως αυτή μας φέρνει στην χρυσή τομή για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Αλλωστε θα υπάρχει και τραγούδι μέσα στο δίσκο αφιερωμένο σε αυτή την μαγική διεργασία.

Μια πρώτη γνωριμία, ίσως με αυτό που θα ακολουθήσει στο νέο σας album, είναι το "Documento". Τι συμβολίζει για εσάς;

Σωστά το κομμάτι αυτό είναι μόνο ένας προπομπός για το τι θα ακολουθήσει με το "EMPTY NEST". Το Documento είναι ένα αρκετά δυναμικό κομμάτι και μέσα από τους στίχους θα έλεγε κανείς ότι εκφράζει οργή και μίσος για την σιχαμερή πραγματικότητα του σήμερα, μιλώντας πάντα σε παγκόσμια κλίμακα. Παρόλα αυτά το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι αρκετά ελπιδοφόρο. Για μας εκφράζει την "απόδειξη" ότι όσο δύσκολα κι αν περνάμε στις μέρες μας
όσες τρικλοποδιές και αν τρώμε, είμαστε ακόμα εδώ, όρθιοι να σας παίζουμε τα κομμάτια μας και ,την μουσική μας. Συνεχίζουμε να παλεύουμε συνεχίζουμε να προσπαθούμε ακόμα και αν είναι δύσκολο, ακόμα και αν κάποιοι δεν ήθελαν πότε να μας δουν εδώ που είμαστε ,ίσως γιατί δεν πίστεψαν ποτέ σε μας . Αυτό το κομμάτι λοιπόν αποτελεί απόδειξη που διαψεύδει όλους αυτούς. Γι'αυτό λέγεται και Documento. Εκφράζει την επιμονή και την δύναμη που έχει ο κάθε
άνθρωπος μέσα του . Κανείς δεν γεννήθηκε δυνατός όλοι κάπως έγιναν μέσα από καταστάσεις. Το κομμάτι αυτό μας ενθαρρύνει να βρούμε την δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Κανείς δεν είπε ποτέ ότι θα είναι εύκολο να πετύχεις τους στόχους σου. Και ίσως μέσα απ' όλο αυτό τον αγώνα να μάθεις και εσύ τον εαυτό σου καλύτερα , ενώ νόμιζες ότι τον ξέρεις.

Θα γράφατε μουσική για μια σειρά η μια ταινία;

Το 2016, είχανε μπει soundtrack κάποια κομμάτια από το δίσκο μας για ένα πειραματικό οπτικοακουστικό καλλιτεχνικό φιλμ, το "Feverish Dreams".
Ήταν μία προσωπική δουλειά του Λευτέρη, του κιθαρίστα της μπάντας και πρωταγωνιστής αυτού ήταν ο Νίκος ο τραγουδιστής και φρόντμαν του σχήματος. Αυτή ήταν και η πρώτη μας απόπειρα, η πρώτη φορά που πειραματιστήκαμε πάνω σε κάτι τέτοιο. Πιστεύω πως αν μας δοθεί η ευκαιρία ξανά θα δεχτούμε με μεγάλη ευχαρίστηση να πειραματιστούμε και πάλι. Είναι κάτι το διαφορετικό και μας αρέσει. Ο τρόπος που εναρμονίζονται και συνδέονται η μουσική
συγχρόνως με αυτό που παρακολουθείς στην οθόνη σου προσφέρει τα δικά του ιδιαίτερα συναισθήματα, πόσο μάλλον όταν έχεις συμβάλει για αυτό το αποτέλεσμα.
Έχουμε αναφέρει και παλιότερα πως επειδή και συνθετικά και οπτικά έχουμε cinematic τάσεις ίσως ασχοληθούμε πολύ πιο σοβαρά ανεβάζοντας στο προσκήνιο ένα
οπτικοακουστικό αποτέλεσμα που θα παιχτεί και στην μεγάλη οθόνη. Η θέληση και το όραμα υπάρχουν οπότε στο σωστό timing θα λάβει υπόσταση και αυτό το έργο.

Στις 20 Ιουλίου, θα βρεθείτε στη σκηνή του ΑΤΗΕNS UNITED SUMMER FEST 2019. Πείτε μας σχετικά. Να περιμένουμε κάποια έκπληξη;

Ειμαστε πολύ χαρουμενοι και ενθουσιασμένοι που θα βρεθούμε στη σκηνή του ΑΤΗΕNS UNITED SUMMER FEST 2019 για να μοιραστούμε την μουσική μας παρέα με τα άλλα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν καθώς και με τον κόσμο που θα παρεβρεθεί εκεί. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό , όπως και σε κάθε live. Οσο για εκπλήξεις...Αν το πούμε δε θα είναι εκπληξη , έτσι δεν είναι ??
Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα γουστάρετε με αυτό που θα δείτε και σίγουρα θα βρείτε σημεία να ταυτιστείτε και να εκφραστείτε μέσω της μουσικής μας.
Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 20 Ιουλίου στο black box methodia στο κεραμεικό , Αθήνα ερχόμαστε !!!

Σαςευχαριστούμε πολυ για την κουβέντα μας και καλή μουσική πορεία

WEB LINKS

FACEBOOK https://www.facebook.com/outofnesta/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/grande_fox_official/

WEBSITE https://www.grandefox.com/

SPOTIFY https://open.spotify.com/album/2YzDXu1x4ic0OnqxCLeGOP

CD BABY https://store.cdbaby.com/cd/grandefox

YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UCDFXjbSxD6SkNlcv2LDu63w

SOUNDCLOUD https://soundcloud.com/user-699685715-777881746

DEEZER https://www.deezer.com/en/artist/11208760

GOOGLE PLAY https://play.google.com/store/music/album/Grande_Fox_Space_Nest?id=Bzbevsdtgrusig7yggngxvt6nxe

BANDCAMP https://grandefox.bandcamp.com/album/space-nest

APPLE MUSIC-ITUNES https://itunes.apple.com/us/artist/grande-fox/1165537328

SHAZAM https://www.shazam.com/el/artist/203301065/grande-fox

AMAZON https://www.amazon.com/Space-Nest-Explicit-Grande-Fox/dp/B01MDMJW15

TIDAL https://listen.tidal.com/album/66032404

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook