Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 00:21:30

SOUTHERN ROCK ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι Lynyrd Skynyrd και το τραγούδι τους "I Need You".

Οι Lynyrd Skynyrd και το τραγούδι τους "I Need You".

Σαν μέρος του 2ου album (Second Helping),το τραγούδι ‘I Need You’, ακολούθησε την μεγαλύτερή τους επιτυχία, το ‘Sweet Home Alabama’ και γρήγορα έγινε μια από τις πιο δυνατές μπαλάντες σ’όλο το φάσμα του νότιου ροκ.
Οι LS έβγαλαν το album ‘Second Helping’ με 8 τραγούδια τον Απρίλιο του ’74 και έφτασαν πολύ ψηλά κάνοντάς το μια από τις πιο αξιοσημείωτες επιτυχίες τους.Nα σημειώσουμε οτι για το "Second Helping" υπήρξαν ιδιαίτερα θετικές, κριτικές αφού το "Allmusic" το βαθμολοόγησε με την άριστη βαθμολογία των πέντε αστέρων, το "Sputnik Music" με μέσο όρο βαθμολογιών 4,2 / 5 και το "Ultimate Guitar" με 9,6 / 10Το 2ο τραγούδι του album το ‘I Need You’ γράφτηκε από τον κιθαρίστα Gary Rossington, τον Ed King και τον μακαρίτη Ronnie Van Zant και είναι το μόνο τραγούδι του δίσκου στο οποίο ντραμς παίζει ο Mike Porter, αντί για τον Bob Burns.
Το τραγούδι είναι ένα ερωτικό κομμάτι, από έναν άνδρα που εκφράζει μια ακατανίκητη επιθυμία να έχει τη σύντροφό του μαζί σ’όλη του τη ζωή. Περνώντας τις πιο λεπτές γραμμές ανάμεσα σε μια κανονική σχέση και έναν βαθύ δεσμό, οι στίχοι λένε την ιστορία ενός άνδρα που απλά δεν μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς το τέλειο ταίρι δίπλα του.
Σε μια συναυλία των LS στη γενέτειρά τους Jacksonville,Florida ο αδελφός του Ronnie Van Zant Johnny μαγεύει το κοινό με τους συγκινητικούς στίχους και ο Rossington το αποθεώνει με την κιθάρα του στην κυριολεξία.

 

Σάββας Συνοδινός.