Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 14:12:35

SOUTHERN ROCK ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

“Whiskey Rock-A-Roller” - Lynyrd Skynyrd.

Το τραγούδι “Whiskey Rock-A-Roller” από τους Lynyrd Skynyrd.

 

Καλό είναι να κάνουμε ανασκοπήσεις στο παρελθόν και κυρίως οταν μιλάμε για την μουσική. Γυρνώντας λοιπόν το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα το 1976 με προρορισμό το Knebworth της Αγγλίας βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκληκτική συναυλία και παρουσίαση του τραγουδιού “Whiskey Rock-A-Roller” από τους Lynyrd Skynyrd.

Το τραγούδι δισκογραφικά το ακούμε απο το άλμπουμ της θρυλικής μπάντας "Nuthin' Fancy" κυκλοφορίας 1975 ,που έγινε χρυσό στις 27/06/1975 και στις 21/7/1987 πλατινένιος από την RIAA. Ενας δίσκος που θα είναι ο τελευταίος για τον Ed King εως την επαννενεωσή τους ,και το πρώτος δίσκος με τον νεο ντράμερ Artimus Pyle.

Το 1976, ένα χρόνο πριν το αεροπορικό δυστύχημα της μπάντας , οι Lynyrd Skynyrd, μαζί με τις Honkettes, έπαιξαν στο φεστιβάλ του Knebworth στην Αγγλία, το επιτυχημένο “Whiskey Rock-A-Roller” και ενθουσίασαν το κοινό.

Το τραγούδι λέει “I was born a travelin’ man and my feets do burn the ground, I don’t care for fancy music if your shoes can’t shuffle around. I got a hundred women or more and there’s no place I call home, the only time I’m satisfied is when I’m on the road…”

Σε συνθεση του Ronnie, του Billy Powell και του Edward(Εd) King, το “Whiskey Rock-A-Roller” στόχευε να ειρωνευτεί έναν συγγραφέα ο οποίος λόγω άγνοιας ρώτησε τον Ronnie ποιος ήταν,και ο Ronnie απάντησε, “I’m a whiskey rock-a-roller”. Οι στίχοι αφηγούνται τη ζωή ενός άνδρα και του συγκροτήματος του, οι οποίοι ταξιδεύουν διαρκώς και σαρώνουν τον κόσμο με τη μουσική τους.

Ενδιαφέρον γεγονός: Σε μια από τις ηχογραφήσεις ο Ronnie Van Zant ξέχασε το τραγούδι και αναγκάστηκε να ρωτήσει τις τραγουδίστριες των φωνητικών (τις Honketts) ποιο τραγούδι ήταν.

Σε μια άλλη εμφάνιση ο Ronnie τραγούδησε τους εναρκτήριους στίχους ως εξής “I’m traveling down a highway, got a blue sky on my head, movin’ down this highway 500 miles away”

Μεταξύ ανδρών μόνο με τα εσώρουχα τους και αυτών που κουνούσαν τη Confederate σημαία του (Νότου) το φεστιβάλ του Knebworth είχε έντονο παλμό. Σίγουρα μπορείτε να νιώσετε τον ενθουσιασμό του Ronnie όταν βρίσκεται στη σκηνή.

Απολαύστε το τραγούδι στο παρακάτω video

https://www.youtube.com/watch?v=7vsf-Z-xfjw

 

Για το SouthernRock.gr Σάββας Συνοδινός / Γωγώ Στρέκλα