Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 10:32:22

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα συναυλιακά ραντεβού του καλοκαιριού

Αν προσέξει κανείς την καλοκαιρινή συναυλιακή ατζέντα θα παρατηρήσει πως πρόκειται αναμφίβολα για ένα «καυτό» και γεμάτο καλοκαίρι.Σίγουρα πλέον η Ελλάδα έχει μπει στο πρόγραμμα περιοδείας πολλών συγκροτημάτων και οι Έλληνες φίλοι του ροκ και του μέταλ μπορούν να απολαύσουν πληθώρα καλλιτεχνών,για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.

Κάτι άλλο που παρατηρεί κανείς βλέποντας το πρόγραμμα συναυλιών είναι πως πρόκειται για ένα από τα πιο ποικιλόμορφα καλοκαίρια των τελευταίων χρόνων.Από τον θρύλο της ροκ Bob Dylan στους Βραζιλιάνους «καταστροφείς» Sepultura και από το μεθυστικό stoner των Unida στη γλυκιά μελαγχολία των Anathema οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.Warlord,Enforcer,Clutch και Neurosis είναι μόνο μερικά ακόμα ονόματα που θα δούμε on stage.

Ακόμα και εκτός του χώρου του λεγόμενου σκληρού ήχου μας επισκέπτονται σημαντικοί καλλιτέχνες όπως οι James,o Manu Chao και οι Placebo.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε τα φεστιβάλ.
Heavy By the Sea και Rockwave θα κονταροχτυπηθούν και φέτος,άλλους θα τους ικανοποιήσουν,σε άλλους θα φέρουν γκρίνιες αλλά και θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στο καλοκαίρι μας.
Σφήνα σε αυτά το New Long Fest και το 1ο Blues Festival.
Το πρώτο είναι ένα φεστιβάλ όπου εμφανίζονται μόνο ελληνικές μπάντες και πρόκειται για μια προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για να δώσει βήμα σε πολλά νέα και όχι μόνο συγκροτήματα.
Το Blues Festival διοργανώνεται για 1η φορά και θα συνυπάρξουν επί σκηνής σημαντικοί Έλληνες και ξένοι bluesmen.

Όλα τα παραπάνω προδιαθέτουν το φιλόμουσο κοινό της χώρας για τρεις μήνες γεμάτους live και όμορφες εμπειρίες.

 

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς