Saturday, 17 March 2018
Home arrow Ελληνική Σκηνή arrow Συνεντεύξεις arrow Συνέντευξη με τα "Χάρτινα Φτερά"
Συνέντευξη με τα "Χάρτινα Φτερά" Εκτύπωση E-mail

fe1236924_433578046753107_672234519_n
SR Τα "Χαρτινα Φτερα" πότε δημιουργήθηκαν και από ποιους συντελεστές?
Τα Χάρτινα Φτερά δημιουργήθηκαν το 2003 από τον Μιχάλη Κεχαγιαδάκη και τον Μάνο Ζουρίδη. Μετά από κάποιες τροποποιήσεις ήρθε το 2009 με την προσάρτηση του Χάρη Μπότση στα πλήκτρα και του Γιάννη Βερούχη στα drums και η σύνθεση αυτή διατηρείται μέχρι σήμερα.
 
SR Τ ι θέλετε να υλοποιήσετε στο άμεσο χρονικό διάστημα?
Με μεγάλη χαρά και προσπάθεια αναμένουμε πολύ σύντομα την κυκλοφορία του πρώτου μας full-length album που θα ακολουθήσει μια σειρά συναυλιών.
 
SR Ετοιμάζεται τον προσωπικό σας δίσκο? Τι θα περιλαμβάνει?
Θα περιλαμβάνει 10 συνθέσεις των Χάρτινων Φτερών, με rock riffs, δυνατά παιξίματα και πάντα με το χαρακτηριστικό της μπάντας της δυνατές λούπες και τα synths. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ένα καινούργιο, πρωτόγνωρο ήχο, τον ήχο μας.... Το ενδέκατο κομμάτι θα είναι μια διασκευή σε δημιουργία του Διονύση Σαββόπουλου, την οποία πάντα παίζουμε στη συναυλίες μας. Έχουμε δεχθεί διθυραμβικά σχόλια απ' το κοινό και ελπίζουμε και στην έγκριση του μεγάλου συνθέτη.
 
SR Πως το κοινό δέχεται τον «πρωτότυπο» ήχο σας? Κάτι το οποίο έχει γίνει και σήμα κατατεθέν σας?
Αυτό που παρατηρούμε στις ζωντανές εμφανίσεις μας είναι ότι ο κόσμος grouve-αρει μάζι μας και είναι ενθουσιασμένος. Ανυπομονούν για το άλμπουμ, όσο κι εμείς. Ολοένα και περισσότερος κόσμος ταυτίζεται με τη μουσική μας.
fe1239612_433578023419776_1670665124_n

SR Θα σας δούμε σύντομα επί σκηνής? Για πείτε μας λίγα λόγια για το live αυτό?
Το επόμενο μας Live θα είναι στο double trouble στις 15/02.Είμαστε έτοιμοι για μια παρουσία που θα αφήσει άφωνο το ακροατήριο. Εκτός από τους "End of discussion" που θα ανοίξουν τη συναυλία και θα έχουν το lead-in στο grouve και την ατμόσφαιρα με τις rock διασκευές τους, θα κυριαρχήσει ένα ηχο-φωτιστικό παραλήρημα.
Πάντα με τη βοήθεια ενός μάγου, του φίλου και ηχολήπτη μας Δημήτρη Σωτηρόπουλου. Σε όλα αυτά η έκπληξη θα είναι τα χορευτικά των Dismantled που θα μας συνοδεύουν κατά τη διάρκεια των τραγουδιών.
 
SR Το κοινό τι θα απολαύσει από τα «Χάρτινα Φτερά»?
Ξεχωριστό ήχο, δυνατές ερμηνείες κι ένα μοναδικό show...Το ελληνικό rock επανέρχεται..
 
SR Οι διασκευές σας έχουν συζητηθεί. Πάντα με την καλή έννοια. Πως νιώθετε που το κοινό σας αποδέχεται τόσο εύκολα?
Μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που λατρεύουμε, να γεμίζουμε με νέες ιδέες και νέους ήχους που θα συνεπάρουν περισσότερο τους ακροατές μας. Η δημιουργία εξάλλου δεν σταματά ποτέ...
 
SR Πιστεύετε ότι ένα σχήμα ξεχωρίζει από μια καλή δισκογραφία ή από τις ποιοτικές του εμφανίσεις?
Το ένα είναι επακόλουθο του άλλου.Με το album ο κόσμος μπορεί να σε γνωρίσει και να σε απολαύσει όποτε το επιθυμεί .Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μια άψογη και ξεχωριστή παραγωγή, από τον ήχο έως και το artwork. Στις live εμφανίσεις πρέπει να δει το αρτιότερο αποτέλεσμα. Πρέπει να γεννηθούν συναισθήματα, να διεγερθούν οι αισθήσεις του, να είναι κάτι παραπάνω από αυτό που έχει φανταστεί. Ο συνδυασμός των δύο κάνει τα συγκροτήματα να ξεχωρίζουν και να αφήνουν το στίγμα τους στη μουσική σκηνή.
 
SR Ποιό live σας είναι αυτό που έχει ξεχωρίσει και το θυμάστε ακόμα?
Κάθε live είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Για όλα τα Live έχουμε να θυμηθούμε κάτι μαγικό και κάτι που ίσως να θέλαμε να αποφύγουμε. Η παρουσία του κόσμου είναι το συστατικό που κάνει τη διαφορά .
 
SR Τι εύχεστε για το 2014?
Πρώτα υγεία και αγάπη για όλο τον κόσμο και να ακούμε πάντα καλές μουσικές.


Links
http://www.facebook.com/TaXartinaFtera

http://www.youtube.com/watch?v=HCiNoDqpl4Y

http://www.youtube.com/watch?v=miVIsFdtmbY
Τελευταία ανανέωση ( Friday, 31 January 2014 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >